Terug naar over­zicht

Het buurt­soe­pie wordt iede­re week van­uit het Cul­tuur­huis ver­zorgd door Emel en Kezi­ban

Jon­ge­ren uit de Bui­ten­hof gaan iede­re week op pad met een heer­lijk soep. BUURTSOEPIE_BUITENHOF-VOORHOF  Emel en Kezi­ban maken de heer­lijk­ste soe­pies. Ook ont­vangt ieder­een onze mooie kaart met Recep­ten uit het ♡ van het Cul­tuur­huis.  Deze week heb­ben de dames een heer­lij­ke Hanima­ga soep met gehakt­bal­len gemaakt!!  Dit recept is voor 4 per­so­nen.

6 bekers water
2 eet­le­pels zon­ne­bloem of boter
1 eet­le­pel toma­te puree
1 ui
1 thee­le­pel mint
1 beker kik­ker­er­ten
1 beker groe­ne lin­zen
1 beker dik­ke ver­mi­cel­li
Op smaak zout toe­voe­gen
200 gram run­der­ge­hakt

Hoe maakt je het
1: ui fijn snij­den en bak­ken in zon­ne­bloem olie en doe toma­te­pu­ree erbij en mint rn roer het door elkaar
2: doe de groe­ne erten erbij en 1,5 water in laat 15 min koken.
3:daarna doe je kik­ker­er­ten uit blik (mak­ke­lij­ker) bij de kokend water bij en de gehak­bal­len er in en de ver­mi­cel­le bij en laat nog 15 min door koken en beet­je zout toe voe­gen.
Eet­s­ma­ke­lijk