Terug naar overzicht

Jon­ge­ren uit de Bui­ten­hof gaan iede­re week op pad met een heer­lijk buurt­soe­pie gemaakt door Emel en Kezi­ban bij Cul­tuur­huis Delft. Ook ont­vangt ieder­een onze mooie kaart met Recep­ten uit het ♡ van Cul­tuur­huis Delft. 

Deze week heb­ben de dames een heer­lij­ke Hanima­ga soep met gehakt­bal­len gemaakt! Wil je de soep ook eens zelf maken? Volg dan het recept hieronder:

Hanima­ga soep voor 4 personen

Ingre­di­ën­ten:

  • 6 bekers water (1,5 liter)
  • 2 eet­le­pels zon­ne­bloem of boter
  • 1 eet­le­pel tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 thee­le­pel mint
  • 1 beker kik­ker­er­ten uit blik
  • 1 beker groe­ne linzen
  • 1 beker dik­ke vermicelli
  • 200 gram rundergehakt
  • zout naar smaak

Hoe maakt je het:

  1. Ui fijn snij­den en bak­ken in zon­ne­bloem olie. Doe de toma­te­pu­ree en mint erbij. Roer het door elkaar.
  2. Doe de groe­ne lin­zen en 1,5 liter water erbij en laat het 15 min koken.
  3. Daar­na doe je kik­ker­erw­ten, gehakt­bal­len en ver­mi­cel­li bij het kokend water en laat de soep nog 15 min door­ko­ken. Voeg een beet­je zout toe.

Eet sma­ke­lijk!