Terugblik: Zomerfestival

Geplaatst op: 10 juli 2023

Samen met bewoners en buren sloten we ons succesvolle, culturele seizoen af met workshops, lekker eten en live optredens in de tuin van Abtswoude Bloeit!

Zomerfestival

Zomerfeest Cultuurhuis 2023

Wij kijken terug op een succesvol eerste Zomerfestival in Abtswoude Bloeit! Samen met bewoners en omwonenden sloten we op 30 juni ons succesvolle, culturele seizoen af met workshops, lekker eten en live optredens in de tuin van Abtswoude Bloeit!

In nauwe samenwerking met een aantal Oekraïense bewoners organiseerden we typische zomerspelen in de tuin, die wij in beide culturen kennen. In de Woonkamer van de Wijk portretteerden deelnemers elkaar onder begeleiding van kunstenares Shuchen Liu. Buurtbewoonster Sveta verzorgde een dansworkshop in de tuin. Dit alles onder genot van een heerlijke BBQ-maaltijd van buurtkok Ahmad en de befaamde soep van Monireh.

Op het nieuwe, kleurrijke podium in de tuin schitterden diverse artiesten uit ons Open Studio netwerk. Zo opende Comfort Creature het podium met zijn ‘chille’ zang en gitaar. Veronika Zablotska wist de Oekraïense bezoekers te laten lachen en huilen met haar prachtige Oekraïense liederen. En de 5-koppige band van de Open Studio liet het publiek dansen op Syrische muziek om vervolgens de avond af te sluiten met zelfgebakken Syrische zoetigheid van muzikant Omar.

Bij het afscheid besloot publiek én organisatie van Cultuurhuis Voorhof volgend jaar een tweede editie te willen waarmaken. Maar we verheugen ons vooral eerst op alle culturele plannen die het Cultuurhuis in petto heeft voor ‘t komend culturele seizoen vanaf augustus. Zien we elkaar dan?

Bekijk hieronder de foto’s gemaakt door Esther de Cuijper voor een mooie sfeerimpressie van het zomerfestival. Bekijk nog meer foto’s op Facebook.

Deel dit bericht