Theatergroep: kijkje achter de schermen

Geplaatst op: 15 april 2022

Elke zaterdagmiddag geeft Suzanne Vissers theaterles aan kinderen van 7 tot 12 jaar in de Buitenhof. Om je een inkijkje te geven in de lessen stelden we Suzanne vier vragen.

Theaterles The Culture

Theaterles The Culture

Elke zaterdagmiddag geeft Suzanne Vissers theaterles aan kinderen van 7 tot 12 jaar in wijkcentrum The Culture in de Buitenhof. Om je een inkijkje te geven in de lessen én straks de voorstelling die de kinderen gaan spelen stelden we Suzanne vier vragen. Haar antwoorden geven je een mooi beeld van de theaterlessen!

1. Welke activiteit organiseer je in de Buitenhof? 

Suzanne: “In de Buitenhof organiseer ik The Culture Club Theatergroep. Kinderen van zeven tot en met twaalf jaar komen hier elke zaterdag samen om toneel te spelen en samen een voorstelling te maken. In de lessen leren de kinderen doormiddel van theaterspelletjes en speloefeningen de basisprincipes van theater. We werken met emoties, het maken van eigen scènes, het spelen van personages en het werken met teksten. Aan het einde van de lessenreeks spelen de kinderen een voorstelling. Op dit moment zijn we daar druk voor aan het repeteren.”

2. Hoe verloopt het? 

Suzanne: “We hebben een enthousiaste groep spelers die elke zaterdag vol energie aan de slag gaan. De kinderen maken zelf scènes die we gebruiken in de eindvoorstelling. Elke les maken we nieuwe scènes die we uiteindelijk gaan repeteren en samenvoegen tot een mooi geheel.”

Op 11 & 18 juni speelt de The Culture Club Theatergroep hun eindvoorstelling. Wil je komen kijken? Stuur mij een mail voor meer informatie: suzanne@cultuurhuisdelft.nl.

3. Vertel iets over jezelf. 

Suzanne: “Ik ben Suzanne en ik ben geboren en getogen in Delft. Op mijn negende ben ik verliefd geworden op het theater en dat heeft me nooit meer losgelaten. Ik ben werkzaam als theaterdocent en heb een opleiding tot cultureel en maatschappelijk vormer afgerond met een specialisatie in cultuureducatie en pedagogiek.

The Culture Club Theatergroep organiseer ik omdat ik het belangrijk vind dat ieder kind met theater in aanraking kan komen. Het leert je belangrijke vaardigheden zoals creativiteit, samenwerken en presenteren, maar het geeft ook veel plezier en opent je ogen voor andere ideeën, denkbeelden en verhalen. Daarnaast is theaterles een plek waar je, je kan uiten en echt jezelf kunt zijn.”

4. Is er nog plek om mee te doen en hoe kun je je opgeven?

Suzanne: “Omdat wij al druk aan het repeteren zijn voor de eindvoorstelling kunnen er helaas nu geen kinderen meer deelnemen in de theatergroep op zaterdag. Na de zomervakantie is iedereen weer van harte welkom! Binnenkort starten we wel met The Culture Club After School op maandagmiddag op de Rembrandtschool. In zes lessen maken de kinderen een korte voorstelling die gespeeld zal worden als voorprogramma voor de zaterdaggroep. Aanmelden voor de groep op maandagmiddag kan via aanmelden.rembrandtschool@scodelft.nl.”

Foto: Suzanne Vissers

Flyer Theaterlessen After School in mei en juni:

Theaterles After School
Theaterles After School

Deel dit bericht