Mini Scratch Concert

Geplaatst op: 12 juli 2021

Zaterdag 31 juli zingen 50 amateurzangers muziek van componisten uit de 'nieuwe wereld'. I.s.m. Delft Chamber Music Festival en Kwekers uit de Kunst.

Brave New World Scratch Concert

Brave New World Scratch Concert

Op zaterdag 31 juli vindt bij Cultuurhuis Delft in de Voorhof (locatie Abtswoude Bloeit) een mini scratch concert plaats in samenwerking met Delft Chamber Music Festival en Kwekers uit de Kunst. Het Brave New World Scratch Concert. Een groep van 50 amateurzangers uit Delft en omgeving, waaronder ook zangers uit de wijk Voorhof, geven een optreden met muziek van componisten uit de ‘nieuwe wereld’. Amerikaanse componisten als Gershwin, Joplin en Glass komen aan bod.

Wat is een scratch concert?

Bij een scratch concert verbindt men zich voor korte tijd aan een muzikaal project. Zo ervaar je laagdrempelig onder andere hoe een andere dirigent werkt, leer je andere muziekstijlen kennen, leg je muzikale contacten, geniet je van het samen muziek maken en van het uiteindelijke resultaat dat je samen neerzet. Een ervaring die in deze onzekere tijden ontzettend waardevol is. Muziek verbindt mensen met elkaar, geeft een ervaring en belevenis waar je van kunt genieten en waarmee je herinneringen maakt.

Mini scratch bij Cultuurhuis Delft

De 50 zangers krijgen vooraf bladmuziek en geluidsbestanden van het repertoire samengesteld door Kwekers uit de Kunst toegestuurd om thuis te oefenen. Op de dag zelf oefenen de amateurzangers nog eens drie uur lang onder begeleiding aan het scratch concert. Het concert bestaat uit een meerstemmig zangrepertoire met pianobegeleiding en duurt ongeveer 15 minuten. Het wordt een concert vol ‘American dreams, hope & glory’.

Delft Chamber Music Festival trakteert

Aansluitend worden de amateurzangers getrakteerd door Delft Chamber Music Festival op een recital door bariton Jeroen Manders en pianist Seth Heeren.

Wil je ook meedoen of komen kijken?

We hebben een overweldigend aantal aanmeldingen gekregen van zangers voor de scratch waardoor er deze keer een selectie gemaakt moest worden. Aanmelding is dus niet meer mogelijk. Maar er komt zeker een vervolg. Zou je het leuk vinden om de volgende keer (weer) mee te doen? Houd dan onze website, nieuwsbrief en socials in de gaten. Hier zullen we een volgende scratch weer aankondigen.

Helaas is het in verband met de sinds kort weer aangescherpte COVID-19 maatregelen niet mogelijk om als publiek aanwezig zijn bij het scratch concert of bij de recital. Bewoners van Abtswoude Bloeit kunnen wel vanaf hun eigen balkon meegenieten. Hopelijk kan er bij de volgende scratch weer gewoon publiek bij aanwezig zijn en wordt de beleving nog completer met jullie erbij!

Coronamaatregelen

Cultuurhuis Delft volgt de adviezen van het RIVM en houdt de actuele nieuwsgeving nauwlettend in de gaten rondom de coronamaatregelen. Het oefenen en de uitvoeringen van het scratch concert en de recital vinden buiten plaats en op 1.5 meter afstand van elkaar.

Deel dit bericht