Terug naar overzicht

Zomerfestival Cultuurhuis

Op vrij­dag 5 juli van 16.00 tot 22.00 uur nodi­gen we ieder­een van har­te uit voor het Zomer­fes­ti­val in de tuin van Abts­wou­de Bloeit! Samen vie­ren we de zomer met live muziek, heer­lijk eten, cre­a­tie­ve work­shops voor alle leef­tij­den en gezel­li­ge kinderactiviteiten.

16.00 – 18.00 uur – Workshops

Van 16.00 tot 18.00 uur kun je door­lo­pend deel­ne­men aan ver­schil­len­de cre­a­tie­ve work­shops. Maak bij­voor­beeld een cya­no­ty­pe-print samen met Maai­ke, kom hoe­pe­len met Robin Hoop en maak een graf­fi­ti­kunst­werk met Roelof.

18.00 – 22.00 uur – Muziek

‘s Avonds uur kun je genie­ten van het live muziek­pro­gram­ma. Om 18.00 uur treedt muziek­duo Syn­To­ne, bestaan­de uit San­ne en Tygo op, zij spe­len eigen lied­jes en covers in het pop gen­re. Aan­slui­tend treedt om 18.45 uur de Oek­ra­ïen­se zan­ge­res Ver­o­ni­ka Zablots­ka op, zij gaf vorig jaar op ons fes­ti­val zo’n spet­te­rend optre­den dat we haar wel opnieuw moesten vra­gen voor deze edi­tie. Je kunt een mix van Engel­se en Oek­ra­ïen­se lied­jes ver­wach­ten, gezon­gen door een zan­ge­res met een gou­den strot.

Om 19.45 uur is het tijd om actief mee te doen met de Muziek­quiz! Weet jij welk num­mer bij wel­ke artiest hoort? En uit welk film dat ene num­mer eigen­lijk komt? Beant­woord je alle vra­gen goed? Dan wacht er een mooie prijs. De Muziek­quiz wordt ver­zorgd door de coa­ches van de Open Studio.

En we slui­ten om 21:00 uur af met een klap­per van een optre­den van Delft­se rap­groep Stack­a­de­mics, bestaan­de uit pro­du­cer Rebars en de rap­pers Power­ner­dy en Fred­je Pare­to. Met hun Neder­lands­ta­li­ge hip­hop vol slim­me tek­sten en humor weten zij het fes­ti­val fees­te­lijk af te sluiten.

Eten

Tij­dens het fes­ti­val ver­zor­gen de koks van het Cul­tuur­huis Delft heer­lij­ke gerech­ten, van BBQ-spie­sen tot soep en van fruit­sa­la­de tot shaks­hu­ka. Er is voor ieder wat wils!

Kin­der­ac­ti­vi­tei­ten

Voor kin­de­ren is er genoeg te doen tij­dens het fes­ti­val. Naast de cre­a­tie­ve work­shops heb­ben wij ook weer een spring­kus­sen en ver­schil­len­de spel­len om samen te spe­len, zoals XL Twis­ter en Jen­ga. En natuur­lijk heb­ben we ook dit jaar weer heer­lijk zoe­te suikerspinnen.

Foto: Zomer­fes­ti­val Cul­tuur­huis 2023. Foto­graaf: Esther de Cuijper.